Officieel: Mercedes-AMG A35 Berline (2019)

Officieel: Mercedes-AMG A35 Berline (2019)Ook van de Mercedes A-Klasse Berline krijgen we een 306 pk sterke A35 AMG variant!

Het compacte gamma van Mercedes deed het de voorbije jaren zodanig goed dat ze brood zagen in extra koetswerkvormen én nieuwe AMG derivaten. Zo krijgen we ook van de A-Klasse Berline een A35 AMG instapper al klinkt dat misschien ietwat oneerbiedig voor de 306 pk / 400 Nm (174 g/km CO2) sterke 2.0-liter viercilinder benzinemotor.

De slimme 4Matic vierwielaandrijving en zeventraps Speedshift sportautomaat zorgen voor adequate prestaties in de vorm van een 0-100 sprint in 4,8 seconden en een (begrensde) topsnelheid van 250 km/u. Mercedes spreekt van een normverbruik van 7,3 liter benzine per 100 km al lijkt ons dat in deze potente A-Klasse Berline moeilijk haalbaar.

De A35 Berline geniet van dezelfde voordelen als zijn reguliere uitvoering, zijnde een verbeterde hoofdruimte, instap en bagagevolume (420 liter). AMG voorziet de nodige sportieve details zonder écht te bruuskeren, dat is misschien iets voor de toekomstige A45 AMG uitvoering. Hier doe je het met een aangepaste AMG grille, 18” (max 19”) lichtmetalen velgen, diffuser, subtiele spoiler en twee dikke uitlaatmonden achteraan. Binnenin krijg je naast een stevige brok MBUX technologie nu ook een afgeplat sportstuur, sportzetels, véél chroom en contrasterende rode accenten.

Later dit jaar staat de Mercedes-AMG A35 Berline naast de A35 hatchback in de showroom aan een nog ongedefinieerde prijs, de Audi S3 Berline heeft dan eindelijk een waardige concurrent.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...