Spyshots: Porsche 911 (992) Carrera (2018)

Spyshots: Porsche 911 (992) Carrera (2018)We zien hier zowaar de nieuwe generatie Porsche 911 (zo goed als) in vol ornaat, nog voor de onthulling later dit jaar!

Terwijl we enkel nog wachten op de 911 Speedster (en GT3 Touring Cabrio?) van deze 911 (991) generatie maken de Porsche ingenieurs intussen werk van de nieuwe 992 generatie. Een onthulling is nog voorzien voor dit kalenderjaar, vermoedelijk een wereldpremière op het Autosalon van Los Angeles in november. Intussen doet Porsche zelf niet meer de moeite om hun testwagens te camoufleren, zo getuige dit kleurrijk exemplaar dat zijn wulpse vormen gewillig voor de camera presenteert.

Zelfs na 50 jaar blijft de Negenelf trouw aan zijn klassieke lijnenspel, wie goed vergelijkt ziet een nieuwe voorbumper, lichtblokken en achteraan opnieuw (zoals bij de Cayenne en Macan) een doorlopende lichtstrook tussen de achterlichten. Binnenin krijgen we meer gadgets, connectiviteit en rijhulpmiddelen terwijl het rijplezier ook een belangrijke factor zal blijven bij dit iconische vlaggenschip uit Zuffenhausen.

Motorisch mogen we diverse varianten (Carrera, Carrera S, GTS, Turbo, Turbo S, GT2, GT3, …) verwachten op basis van de 3.0-liter flat six, gaande van 400 pk tot (wederom) enkele topversies met méér dan 600 pk! Een 911 Hybrid (met stekker?) zal bij de 992 generatie voor het eerst zijn opwachting maken, na verloop van tijd zou er zelfs een tweede (krachtige!) plug-in hybride kunnen bijkomen à la Turbo S E-Hybrid.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...