Video: Harry Metcalfe test de Jaguar XE Project 8 (2018)

Video: Harry Metcalfe test de Jaguar XE Project 8 (2018)Hoe vergaat het de 600 pk sterke Jaguar XE SV Project 8 in de handen van Harry Metcalfe?

Dat het hier om een pre-productie exemplaar gaat mag de pret niet drukken, Jaguar wil er gewoon voor zorgen dat de 300 gelukkige eigenaars in de nabije toekomst kunnen genieten van een nagenoeg perfect eindproduct. Als SVO (Special Vehicle Operations) ambassadeur mag Harry Metcalfe dus af en toe eens vroegtijdig genieten van exclusieve bolides. Wie nu nog een Project 8 wil kopen is eraan voor de moeite en moet hopen dat er iemand zijn investering van ongeveer 180.000 euro snel wil terugverdienen.

De Jaguar XE SV Project 8 is de overtreffende trap van de reguliere XE die je ook gewoon kan kopen met een 2.0-liter viercilinder diesel in leasevorm. De vierwielaangedreven Project 8 doet het op zijn beurt met de 5.0-liter V8 (!!) en supercharger (!!) uit de F-Type SVR (!!), goed voor 600 pk en 700 Nm. In minder dan 4 seconden zit deze vierdeurs berline aan 100 km/u en bij 322 bereik je de topsnelheid. Goed voor een recordtijd op de Nürburgring maar ook op minder uitdagende omlopen moet je het volledige potentieel van deze Brit kunnen aanwenden aldus Harry.

Behalve de normale uitvoering met vijf zitplaatsen kan je de achterbank ook offeren door te kiezen voor een rolkooi, uiteraard voor de diehard circuitliefhebbers.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...