Officieel: Jaguar XE SV Project 8 (2017)

Officieel: Jaguar XE SV Project 8 (2017) - 600 pk / 700 NmJaguar komt naar buiten met de XE SV Project 8, een snoeiharde sportsedan met 600 pk en 700 Nm!

De toevoeging SV verwijst daarbij naar Special Vehicle Operations, de tak van Jaguar-Land Rover die zich bezig houdt met de uniekere creaties van het concern. De XE SV Project 8 is dan ook niet zomaar een Jaguar, maar wel meteen de krachtigste en snelste wagen die het luxueuze Britse merk ooit ontwikkeld heeft.

Om die naam waar te maken gebruikt de Project 8 de gekende 5.0-liter V8-motor met supercharger zoals die ook in de F-Type R verkrijgbaar is, maar dan tot 600 pk en 700 Nm opgekrikt. Het opmerkelijkste moet echter nog komen: de vierwielaangedreven XE SV wordt – in tegenstelling tot de reguliere XE berline – volledig met de hand gemaakt, waarbij de hele carrosserie uit aluminium en koolstofvezel vervaardigd wordt. Het resultaat van al dat moois is een topsnelheid van 322 km/u en een 0-naar-100 sprint van maar liefst 3,7 seconden.

Het is hier niet meteen op zijn plaats om de praktische kant van de wagen te bekijken, maar de XE SV komt weldegelijk standaard met 5 zitplaatsen. Met het optionele Track Pack kan je er echter evengoed een tweezitter van maken, dan wordt hij nog lichter en krijgt de wagen ook een rolkooi.

De Jaguar XE SV Project 8 werd voorgesteld op het Goodwood Festival of Speed en zal rond de 170.000 euro gaan kosten. Wie er dat geld voor over heeft kan toch nog niet meteen op een exemplaar rekenen, er worden slechts 300 van deze SV’s gemaakt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...