Video: Jaguar XE SV Project 8 is de snelste berline ter wereld

Officieel: Jaguar XE SV Project 8 (2017) - 600 pk / 700 NmSorry Giulia Q, de knotsgekke Jaguar XE SV Project 8 kaapt de titel van snelste vierdeurs berline op de Nurburging met een tijd 7 minuten en 21 seconden.

De Jaguar XE SV Project 8 is de huidige topversie van de XE berline die exclusief is ontworpen, ontwikkeld en met de hand wordt gebouwd door Jaguar Special Vehicle Operations (SVO). Slechts 300 exemplaren worden er van deze unieke versie gebouwd, in België aan een vanafprijs van 183.000 euro. Later volgt er normaliter een reguliere productie.

De XE SV Project 8 geniet van een 5.0-liter V8 in het vooronder, goed voor 600 pk en 700 Nm in combinatie met een sportautomaat en vierwielaandrijving. Een 0-100 sprintje is klaar in 3,7 seconden (!!) terwijl de topsnelheid op 322 km/u (!!) ligt.

Deze knotsgekke Jaguar XE topversie trok richting de Nürburgring en verpletterde de reeds knappe tijd van de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio met maar liefst 11 seconden door uit te komen op een rondetijd van 7 minuten 21 seconden en 23 honderdsten. Ongelooflijk.

Critici waren er desondanks als de kippen bij om de exclusiviteit van de XE SV Project 8 aan te halen en daardoor de snelle Brit het record niet te gunnen..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...