Preview: Ford Focus ST / Focus RS (2019)

Preview: Ford Focus ST / Focus RS (2019)Terwijl de gloednieuwe Ford Focus zijn nakende marktintroductie viert – in diverse gedaanten – blikken we al even vooruit naar de speelse ST en RS derivaten.

Voor wie wil kan zijn modale middenklasser van de nodige ST Line goodies voorzien, toch moet je nog even geduld hebben op de leukste versies van de nieuwe Focus. Ford is het namelijk aan zichzelf verplicht om (opnieuw) het beste uit de kast te halen voor de nakende Focus ST en Focus RS versies die vermoedelijk in respectievelijk 2019 en 2020 het daglicht zullen zien.

Of de nieuwe Ford Focus ST opnieuw als hatchback én praktische Clipper zal komen is nog ietwat onduidelijk, zoveel functionele én snelle bolides zijn er anderzijds niet voor de vlotte mama’s en papa’s. Opnieuw voorzien van een aangescherpt design en vermoedelijk de gekende 2.0-liter viercilinder benzinemotor die méér vermogen zal ontwikkelen dan de huidige 250 pk.

Interessanter wordt de Focus RS die dé belichaming moet zijn van dé plezantste en fijsturende hot hatch. De nieuwste generatie koos voor (slimme) vierwielaandrijving en een 2.3-liter EcoBoost viercilinder, als de geruchten kloppen zal deze voorzien worden van elektrohulp in de vorm van een 48V systeem. Daardoor kan hij ongetwijfeld 50 pk (en véél Nm) extra leveren en de CO2 naar beneden helpen.

Beide topversies van de Ford Focus zullen hun Europese afstelling verkrijgen na het nodige testwerk, ondermeer op de Lommel Proving Ground in (de) Limburg! Ook de veelbelovende Fiesta ST onderging daar heel wat testkilometers.

Preview: Ford Focus ST / Focus RS (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...