Belgische prijs Ford Fiesta ST (2018): vanaf 23.000 euro

Belgische prijs Ford Fiesta ST (2018): vanaf 23.000 euroHet compacte scheurijzer van Ford, de Fiesta ST, kan de jouwe zijn vanaf 23.000 euro!

Met een bijzonder gesmaakte voorganger is het uitkijken geblazen naar de aankomende Ford Fiesta ST. Ditmaal voorzien van een 1.5-liter EcoBoost driecilinder (!) met 200 pk en 290 Nm. Ongetwijfeld niet dé basisgedachte bij deze Fiesta maar met standaard cilinderuitschakeling komt deze hot hatch hoe dan ook zuinig(er) dan ooit voor de dag wanneer het kan. Vanaf 23.000 euro kan je vanaf nu een bestelbon tekenen, voor de Fiesta ST in praktische vijfdeursconfiguratie moet je €500 euro opleggen.

De ST topversie van de nieuwe Fiesta is standaard voorzien van een aangepast onderstel (dat in België gefinetuned werd!) en krijgt verder ondermeer een sportieve ST stylingkit, Recaro-zetels vooraan, 17’’ velgen en SYNC3 met Bluetooth, Voice Control en Android Auto/Apple Carplay mee. Met de ST Drive Mode krijg je de keuze tussen ‘Normal’, ‘Sport’ en ‘Track’ inzake persoonlijkheid.

Voor wie een rijkelijk uitgeruste(re) Fiesta ST wil is er de ST Ultimate (vanaf € 26.000 euro) die een reeks extra veiligheids- en comfortsnufjes meekrijgt. Het ST Performance Pack met mechanisch sperdifferentieel, Launch Control en een Performance schakelindicator is verkrijgbaar op zowel de Fiesta ST als de ST Ultimate en kost net geen duizend euro extra.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...