Videoreeks: Ford Focus RS – ‘Rebirth of an Icon’

Videoreeks: Ford Focus RS - 'Rebirth of a Icon'Terwijl we nog steeds wachten op wanneer we de nieuwe Focus RS op de openbare weg mogen “proeven” komt Ford met een heroïsche – en achtdelige – documentaire over hun nieuwste hot hatch!

Na een lange teasercampagne volgde begin dit jaar de onthulling van de nieuwe Ford Focus RS, op enkele belangrijke details (zoals het vermogen) moesten we wel nog even wachten.. Net zoals bij de nieuwe Mustang krijgt de Focus RS ook een 2.3-liter Ecoboost viercilinder, hier goed voor 350 pk en voorwielaandrijving. In specifieke omstandigheden kan het systeem toch een deel van het vermogen naar achteren sturen, op onze eigenste Ford Lommel Proving Ground in hartje Limburg werd het systeem ongetwijfeld fijngeslepen.

Orders worden er ondertussen opgenomen met een vanafprijs van ongeveer €38.000, begin 2016 zou Ford de eerste exemplaren van de langverwachte Focus RS (eindelijk!) leveren. Om onze zenuwen wat te bedwingen tot dan komt Ford Performance met een achtdelige videoreeks onder de “Rebirth of an Icon” titel, wederom een sterk statement voor een bolide waarvan de voorganger ook héél sterk uit de hoek wist te komen. We zijn ondertussen razend benieuwd!
Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...