Preview: Hyundai Kona Electric (2018)

Preview: Hyundai Kona Electric (2018)Zeg JA tegen een zuiver elektrische Hyundai Kona!

De hippe Koreaanse crossover was nog maar net dé ster tijdens het Autosalon van Brussel op de stand van Hyundai en zelfs op de dieselversies moeten we nog even wachten, toch doorbreekt de Kona Electric alreeds het stilzwijgen! Op 27 februari krijgen we de eerste informatie mee van de Europese full electric B-SUV.

Hyundai had reeds een zuiver elektrische IONIQ Electric – die het tot VAB Gezinswagen van het jaar schopte – en mag daar tegen eind 2018 dus een Kona Electric bijrekenen. Volgens insiders geniet deze van twee verschillende varianten op basis van hun accupack: 40 kWh of 64 kWh. Dat moet resulteren in een zuiver elektrisch rijbereik van respectievelijk 350 km en 500 km.

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Kona 1.0 T-GDi!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...