Video: Nissan GT-R vs Mercedes-AMG GT R

Video: Nissan GT-R vs Mercedes-AMG GT RDe ene GT-R is duidelijk de andere GT R niet.

Zowel de Mercedes-AMG GT R als de Nissan GT-R pronken maar al te graag met hun dynamische kwaliteiten. Zo getuige de agressieve looks, het stevige prestatiepotentieel en hun scherpe chrono rond de fabuleuze Nürburgring. Toch zijn zowel de Duitser als de Japanner dagdagelijks inzetbaar. Extra gelijkenis hier zijn de kleurrijke lakkleuren (respectievelijk Katsura Orange en AMG Green Hell Magno) waarmee je nog sneller de aandacht zal trekken in het grijze Vlaanderen..

Daar waar de Nissan rekent op een 3.8-liter V6 met 570 pk toveren de AMG ingenieurs 585 pk uit hun 4.0-liter achtcilinder. Deze laatste is – tot wanneer er een Black Series komt – dé topversie van het AMG GT gamma en leent zijn genen bij de AMG GT3 racewagen. De technische basis van deze Nissan GT-R gaat dan weer al behoorlijk lang mee. De AMG GT R is tevens een pak meer track georiënteerd met zijn achterwielaandrijving, gestript interieur en hardcore setup, iets waarvan de vierwielaangedreven Nissan GT-R geen last van heeft.

Voor de prijs van één AMG GT R staan er bijna twee Godzilla’s op je oprit maar dat zal ongetwijfeld geen belang spelen in dit GT-R duel. Steve Sutcliffe van Auto Express zet beide kemphanen tegenover elkaar en gaat op zoek naar een winnaar.

Nog meer GT-R vs GT R beeldmateriaal

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...