Impressie: Mercedes-AMG GT Black Series

Impressie: Mercedes-AMG GT Black SeriesHet is slechts een kwestie van tijd wanneer ze bij Mercedes met een AMG GT Black Series naar buiten komen!

Na een resem spyshots en een indrukwekkende lanceringscampagne kunnen we pas begin 2015 echt gaan genieten van de nieuwe sportwagen van Mercedes-AMG. De GT moet de SLS AMG gaan vervangen – dat horen de Duitsers niet graag – op een meer toegankelijke niveau, al blijft de Belgische prijs momenteel nog een goed bewaard geheim. Met twee uitvoeringen van de turbogeblazen 4.0-liter V8 (476 en 510 pk) en diverse afwerkingsvormen is er al voldoende keuze, toch zal er op een dag (vermoedelijk eind 2015) een hardcore Black Series variant naar buiten komen.

Die zal net zoals zijn voorgangers, de CLK63 AMG, C63 AMG Coupé, SL65 AMG en SLS Black Series, de focus wat meer leggen richting prestaties op het circuit. Hierbij verwachten we geen immense vermogenstoename, eerder een stevig dieet en enkele technische aanpassingen (spoiler!) moeten deze sportieve Gran Tourer wat meer scherpte geven. Omtrent een dakloze AMG GT Roadster is de toekomst heel wat minder duidelijk, diverse bronnen melden dat deze intern te veel concurrentie zou geven.

Impressie: Mercedes-AMG GT Black Series

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...