Kia Soul EV krijgt batterij update [250 km rijbereik]

Kia Soul EV krijgt batterij update [250 km rijbereik]Dankzij een update geniet de zuiver elektrische Kia Soul EV nu van een groter (+38 km) rijbereik.

Kia introduceert een reeks efficiëntie verbeteringen voor de elektrische Soul EV om het totale rijbereik van de auto te vergroten. De 30 kWh lithqion-ion batterij heeft nu een hogere energiedichtheid en een grote opslagcapaciteit waardoor het rijbereik met bijna 20% groter wordt. Voordien kon je in theorie 212 km afleggen die er nu 250 worden, in de praktijk zal dan mits enige training ongeveer 180 km worden.

Andere elementen die de efficiëntie van de auto verhogen zijn een aerodynamisch geoptimaliseerd radiatorrooster, nieuwe banden en terugtrekveren met lage weerstand op de remmen. Het vermogen blijft nog steeds op 115 pk en 285 Nm liggen.

De Kia Soul EV (MY18) is vanaf deze zomer te verkrijgen in België, nog steeds voorzien van de funky uitstraling én een uitmuntende garantie van 7 jaar of 150.000 km.

Lees hier onze rijtest met de Kia Soul EV!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...