Spyshots: Alfa Romeo Stelvio [SUV]

Spyshots: Alfa Romeo Stelvio [SUV]Met een naam die verwijst naar de welbekende Alpenpas lanceert Alfa Romeo normaliter een SUV aan het einde van dit kalenderjaar!

SUV’s zijn big business en Alfa Romeo is al lange tijd bezig met de ontwikkeling ervan, na de economische crisis lag de focus van moederbedrijf FCA ergens anders. Intussen kregen we de 4C’s, een opfriskuur voor de MiTo en Giulietta en maken we ons nu écht wel op voor de marktlancering van de strakke Giulia, het volgende te lanceren model zou de Alfa Romeo Stelvio zijn. Als alles goed loopt wordt deze avonturier voorgesteld op het Autosalon van Los Angeles in november, tegen de lente van 2017 moet hij (hier) opduiken in het dealernet.

In het verleden doken er al prototypes op van een dergelijke SUV maar deze waren gebaseerd op een aangepaste Fiat 500L, deze testwagens zijn the real deal gezien de stevige hoeveelheid camouflage (om het uiteindelijke design nog wat geheim te houden) en zijn voorzien van het “Giorgio” platform zoals de Giulia hem reeds voordeed. Een blik bij die blitse Italiaanse berline zal je dus heel wat op weg zetten inzake beschikbare motorisaties en interieurvormgeving, een Alfa Romeo Stelvio topversie met de 510 pk sterke V6 van Ferrari lijkt ook een sinecure.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...