Officieel: Alfa Romeo Disco Volante Spyder by Carrozzeria Touring Superleggera

Alfa Romeo Disco Volante Spyder by Carrozzeria Touring SuperleggeraTer ere van de 90ste verjaardag van Carrozzeria Touring Superleggera komt de Milanese coachbuilder met een dakloze Alfa Romeo Disco Volante Spyder!

De Disco Volante coupé was een magnifieke bolide van Touring Superleggera, na overleg met Alfa Romeo kwamen beide partijen overeen dat er een handvol bestaande 8C’s mocht omgevormd worden tot Disco Volante. Motorisch bleef alles bij het oude, namelijk een luidkeelse 4.7-liter V8 met 450 pk uit de Maserati GranTurismo familie.

Nu komen de prestigieuze Italianen van Carrozzeria Touring Superleggera met onze landgenoot Louis de Fabribeckers als designchef naar het Autosalon van Genève met de Disco Volante Spyder. Hiervan zullen er slechts zeven exemplaren gebouwd worden, het design is gebaseerd op de Alfa Romeo C52 uit 1952 het nooddak (het regent soms wel eens in het Zuiden) is gemaakt uit koolstofvezel in samenwerking met Alfa Romeo zelf.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...