Autosalon Brussel 2016: Renault Line-up

Dit is de nieuwe Renault Mégane (2015)Na de succesvolle lancering van de Espace richt Renault nu zijn pijlen op de Belgische consument met de nieuwe Talisman en Megane tijdens het Autosalon van Brussel.

Renault zat niet stil in 2015 en lanceerde maar liefst 5 belangrijke nieuwigheden, de drie laatste daarvan kan je midden januari gaan ontdekken op het Autosalon van Brussel. De knappe Talisman berline is reeds te ontdekken in het dealernet maar krijgt toch een prominente plaats op het Autosalon, hij moet namelijk zowel de Latitude als Laguna vervangen en Frankrijk terug op de kaart zetten in dit uiterst competitieve D-segment.

Dat zal geen gemakkelijke opgave worden, toch krijgt de Talisman meer dan één troefkaart mee van Renault. De nieuwe designtaal van de Espace – uit de pen van de Nederlander Laurens Van den Acker – werd mooi vertaald naar een berline-uitvoering terwijl het nieuwe model ook sterk kan overtuigen met zijn prima motoren, efficiënte automaat, hightech gadgets en veiligheidssystemen en scherp stuurgevoel dankzij het 4Control systeem. Te grote velgen zouden wel wel afraden wegens het (teveel) comprimeren van het comfortniveau!

De praktische evenknie van de Talisman, de Talisman Grandtour met tot 1.700 liter bagageruimte werd eveneens al voorgesteld op het Autosalon van Frankfurt desondanks wil Renault ons eerst te tijd geven om de berline te ontdekken. Toch voorspellen we een verhoogde interesse in de breakuitvoering, daarom kan je hem toch (op uitnodiging) ontmoeten in de exclusieve Talisman Lounge te Paleis 5!

Met een soortgelijke strategie werd ook de succesvolle Megane vernieuwd want de Multi-Sense setup, Head-up display en R-Link2 infotainmentsysteem maken hier hun intrede terwijl de designtaal ook overgenomen werd. In afwachting van een volwaardige Mégane RS krijgen we vanaf de lancering al een nieuwe Mégane GT met een sportieve diesel- én benzinemotor, respectievelijk met 165 pk / 380 Nm en 205 pk / 280 Nm en een behoorlijk dynamische uitstraling.

De zuiver elektrisch aangedreven Renault Zoé kreeg vorig jaar twee belangrijke updates mee, enerzijds kan je hem nu aan een reguliere 230V stopcontact opladen en anderzijds werd de elektromotor / batterijpack een stuk sterker waardoor het rijbereik nu op 240 km ligt, het opladen gaat ook (nog!) sneller als voordien! De hippe stadswagen van de Fransen, de Twingo, werd eind 2014 volledig vernieuwd en is nu te verkrijgen met een automaat met dubbele koppeling. Dit in combinatie met de TCe 90 pk benzinemotor in ruil voor een meerprijs van €1.200. Het aangename rijgedrag en comfort zijn de belangrijkste voordelen aan deze EDC automaat, het verbruik en CO2 uitstoot zakken hiermee ook tot 4,8 liter benzine per 100 km en 107 g/km!

Vanaf januari 2016 wordt het Twingo-, Clio-, Clio Grandtour-, Captur- en Kangoo-gamma van Renault aan de top aangevuld met de beperkte serie Iconic. Geen mechanische of motorische upgrades maar wel trendy en hippe versies met knappe velgen, leuke koetswerkkleuren en een aangedikte standaarduitrusting.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...