Na onze rijtest met de Megane en de Megane Coupé waren we erg tevreden over deze Franse wagens, anderen duidelijk ook. De Renault Megane is de meest verkochte wagen in 2009!

De meting gebeurde in de eerste 11 maanden van 2009, er werden maar liefst 12.832 Megane’s ingeschreven, wat een marktaandeel is van 4%. Op de 2e plaats vinden we de Volkswagen Golf met 10.652 inschrijvingen, op 3 gevolgd door de Ford Fiesta. De overige modellen in de top 5 zijn de Peugeot 207 en de Citroën C5, de enige berline die we terugvinden in de verkoopscijfers.

De Fransen konden dit jaar standhouden inzake het aantal verkochte wagens en dat ten tijde van crisis. Mensen blijven natuurlijk wel auto’s kopen, maar neigen dan misschien eerder naar een kleine(re) wagen dan een luxueuze grote sedan. Dat kunnen we ook afleiden uit bovenstaande top 5. Renault is erg populair in België, met 44.284 verkochte wagens beslaat het 10% van alle autoverkopen in ons belgenland. Hun Duitse rivaal, Volkswagen stond vorig jaar nog op het hoogste schavot, maar zakt nu naar de 4e plaats, Peugeot en Citroen gaan Volkswagen voor op plaats 2 en 3.

Mocht de VW Polo iets vroeger gelanceerd zijn dan hadden de cijfers er waarschijnlijk toch iets anders uitgezien, want deze verkoopt als zoete broodjes! (Via Nieuwsblad)