Preview: BMW 7-Reeks M760Li Limousine [600 pk +]

Preview: BMW 7-Reeks M760Li Limousine [600 pk +]Een volwaardige BMW M7 zit er nog steeds niet in maar dankzij een overijverige configurator weten we toch dat we in 2016 een behoorlijk krachtige M760Li krijgen!

De nieuwe BMW 7-Reeks limousine maakt binnenkort zijn Belgische opwachting op het Autosalon in januari, momenteel te verkrijgen als 730d (265 pk), 740d (320 pk), 740i (326 pk) en 750i (450 pk). Dit al dan niet in combinatie met xDrive of met verlengde wielbasis die 14 cm extra lengte schenkt. Later in 2016 komt er ook nog een 740e Plug-in Hybrid bij met 326 pk / 650 Nm terwijl het normverbruik zeer beperkt blijft tot 49 g/km CO2 en 2,1 liter benzine. Toch ontbreekt er nog steeds een écht snelle toplimousine, zeker als je het aanbod vergelijkt met de buren uit ondermeer Stuttgart of Ingolstadt. Maar daar komt er dus ook binnenkort verandering in met een M760Li variant.

Net zoals zijn “760” voorganger mag deze M760Li uitpakken met een kolossale 6.6-liter twaalfcilinder, afkomstig uit ondermeer de Rolls-Royce Ghost en Wraith, goed voor een krachtontwikkeling van méér dan 600 pk’s. De M in de typebenaming verwijst van nature naar een aangedikt uiterlijk met minstens het M Sport Pack, de aankomende topversie zou ook beschikbaar worden als “reguliere” 760Li met wat minder vermogen.

Vermoedelijk wel steeds als verlengde wielbasis (vandaar de L in de naamgeving), of je het vlaggenschip van BMW zal kunnen kiezen uit zuivere achterwielaandrijving of xDrive vierwielaandrijving is op dit moment nog niet duidelijk. De achttraps ZF automaat zit dan weer wel in het basispakket.

Volgens insiders zal de blauw/witte autoconstructeur uit München tegen het vierde kwartaal van 2016 deze M760Li topversie lancering, daardoor kunnen de leveringen van de reguliere uitvoering de komende maanden vlot verlopen. Verwacht wel geen kerstkado van BMW inzake de aankoopprijs, luxe en sportiviteit heeft nu eenmaal zijn prijs..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...