Alfa Romeo werkt aan nieuwe (krachtige) motoren [viercilinder + V6]

Alfa Romeo werkt aan nieuwe (krachtige) motoren [viercilinder + V6]We wachten vol ongeduld op de onthulling van de nieuwe Giulia, intussen laat Alfa Romeo ons weten dat ze werken aan nieuwe motoren voor hun komende producten!

De productiefaciliteit van Termoli werd aangesteld om zich klaar te maken om twee nieuwe krachtbronnen te ontwikkelen. Enerzijds mogen ze een nieuwe high output viercilinder ontwikkelen welke mogelijks de 1750 Turbo Benzina over enkele jaren zal gaan vervangen, de andere nieuwkomer is waarschijnlijk nog interessanter.

Zo komt er (eindelijk) terug een V6 met Alfa Romeo inscriptie, de zescilinder vind bovendien zijn oorsprong bij Ferrari waarmee de geruchten van een mogelijke instapper duidelijker worden. Jaarlijks zouden er ongeveer 200.000 motoren geproduceerd moeten in Termoli, hiermee voorzien ze tegen 2018 de helft van het beoogde Alfa Romeo volume. De Italiaanse toveraars weten wat ze doen, in het verleden waren ze namelijk verantwoordelijk voor de V6 Busso motoren!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...