Alfa Romeo 4C doet Nurburgring in 8:04

alfa 4c ring time
Alfa Romeo stuurde de 4C richting Grüne Hölle en die kwam terug met een toptijd.

Het berichtje dateert al van eerder deze week, maar de Alfa Romeo 4C dit artikel vroeg of laat niet gunnen, zou heiligschennis zijn. Ritjes en tijden over de Nürburgring zijn op zich dan wel dagdagelijks nieuws, als een Italiaanse schone zich over het heuvelachtige circuit begeeft, mag er al eens tijd aan besteed worden. Zeker als je weet dat de wagen een toptijd neerzette van 8 minuten en 4 seconden, wat sneller is dan een E92 BMW M3 en ook dan de Cayman S.

Extra speciaal wordt het wanneer we de cijfertjes bekijken: de Alfa Romeo 4C beschikt ‘maar’ over een 1.75-liter viercilinder, terwijl de M3 een dikke V8 onder de motorkap heeft. Gewicht is dus blijkbaar de doorslaggevende factor geweest, want combineer 240 pk met slechts 895 kilogram en je krijgt een sportwagen pur sang. Van 0-100 km/u doet de 4C in 4,5 seconden en de topsnelheid bedraagt 258 km/u. We kunnen echt niet langer wachten…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...