Officieel: Kia Cadenza 2013

kia cadenza header
Na de onthulling op het autosalon van Detroit krijgen we nu alle details over Kia’s nieuwste.

Met de Cadenza zet Kia opnieuw een stap verder in het premiumsegment. De Cadenza komt naast de Cee’d, Optima en Rio te staan en zal verkocht worden vanaf het tweede kwartaal van dit jaar. Het model krijgt slechts één uitrustingsniveau en een Europees design. De Cadenza krijgt een agressieve tijgerneus, vierdelige koplampen en accenten uit chroom rond de grille en mistlampen. Je krijgt standaard LED-lichten, maar als optie valt ook HID-technologie aan te vinken. Achteraan zijn er opnieuw LED’s te zien en werd er een nieuw uitlaatsysteem geplaatst met dubbele ovale schoorstenen.

Dat Kia een gooi doet binnen het premium segment, is ook binnenin te zien. Een Optima-achtige lay-out met hopelijk betere afwerking. Leder, houtinleg en sfeerlichten, wat wil een mens nog meer? De standaarduitrusting is gigantisch breed en bevat onder andere Keyless Entry, Climate Control en een 550 Watt audiosysteem. Opties zijn er, maar in zeer beperkte en overbodige mate.

Niet onbelangrijk is ook hetgeen onder de motorkap. De Cadenza krijgt een 3.3-liter V6 die 293 pk en 345 Nm koppel naar de voorwielen stuurt. Deze power wordt gekoppeld aan een automatische zesbak met sportmodus en schakelflippers. Om de grote jongen op de baan te houden werd er gekozen voor een volledig onafhankelijke ophanging en tot slot zorgt een hoogwaardige staal set-up voor voldoende stijfheid.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...