Nieuwe Renault Clio RS komt eraan!

Nieuwe Renault Clio RS 2013
De Renault Clio is nog maar net voorgesteld of de geruchten van een hete RS-versie duiken al op. En die kan er voor ons niet snel genoeg zijn.

Renault en hot hatches zijn immers 2 handen op één buik, de RS-afdeling van Renault levert namelijk uitstekend werk wanneer het een standaard Renault-model krijgt toegewezen. De hete versie van de Renault Clio werd onlangs betrapt op de Ring, klaar om het vuur aan de schenen van de MINI JCW’s en DS3 Racings van deze wereld te leggen.

Net als die twee net genoemde modellen krijgt de Renault Clio RS allicht een 1.6 liter grote turbogeladen benzinemotor met ongeveer 200 pk. Die motor wordt naar alle waarschijnlijkheid aan een uiterst precieze manuele zesbak gekoppeld om voor een extreem rijplezier te zorgen. Jammer genoeg wordt er afscheid genomen van de door ons bejubelde 2.0 liter grote atmosferische benzinemotor, we zijn dus behoorlijk benieuwd naar het nieuwe motorblok.

Aan de buitenkant onderscheidt deze Renault Sport-versie zich met een relatief discreet pakket. We merken onder meer een nieuwe bumper op, die samen met wat grotere luchtinlaten voor een sportieve look zorgt. Aan de achterkant vinden we net als bij de huidige Clio RS een diffuser terug die de 2 grote uitlaatpijpen wat extra cachet bijgeeft. Misschien al iets voor op het autosalon van Parijs? (via CS)

Lees en bekijk hier onze rijtest met de Renault Clio RS.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nieuwe Renault Clio RS komt eraan!"

  1. fre23 18-09-2012 om 20:31

    Toch een manuele versnellingsbak :D?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...