Alfa Romeo komt met 1750 TB met 300 pk

Alfa Romeo 4C
Alfa werkt aan een nieuwe 1750 TB motor met een vermogen tot 300 pk.

De 1750 TB kennen we al langer uit de 159 en Giulietta. In de 159 is het blok goed voor 200 pk, in de Giulietta QV dreef het merk het blok zelfs op tot 235 paarden, maar dat is kennelijk niet genoeg voor de Italianen. Het merk wil namelijk een direct ingespoten variant lanceren met een vermogen tot 300 pk. Die motor zou dan gebruikt kunnen worden in de toekomstige Alfa Romeo 4C, Giulia, Alfa SUV en eventueel zelfs een nieuwe Spider. De motor zal voldoen aan de strenge EURO6 normen en dus prestaties met milieuvriendelijkheid combineren.

Het blok zal gebouwd worden in de FMA fabriek van Pratola Serra in de Zuidelijke provincie Avellino. Het nieuwe blok bestaat volledig uit aluminium en gebruikt de nieuwste technologieën zoals een 200 bar directe benzine-injectie, een continue variabel kleppensysteem à la MultiAir en een turbocompressor met zeer hoge efficiëntie. Voor CEO Harald Wester is het alvast duidelijk dat de wereldwijde productie van motoren en transmissies een belangrijk onderdeel vormt om het merk Alfa Romeo terug op de kaart te zetten, met name in de Verenigde Staten. (Via: AutoEdizione)

Alfa Romeo 4C Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...