Terugkeer Alfa Romeo naar VS uitgesteld

Alfa Romeo 8C Spider
Alfa Romeo heeft zijn terugkeer naar Noord-Amerika uitgesteld met minstens een half jaar.

Fiat-Chrysler CEO Sergio Marchionne zou niet tevreden zijn met het design van de wagens die de oversteek zouden moeten maken, daarom wordt de intrede van het merk met minstens een half jaar uitgesteld. Het gaat onder meer om de toekomstige Alfa Romeo Giulia, die meteen ook uitgesteld zou worden van eind 2012 tot midden 2013.  Marchionne zou het model niet mooi genoeg vinden, en heeft het hele ontwerp terug naar de tekentafels verdrongen. Dat lijkt een streep door de rekening voor Alfa Romeo in Europa, want de opvolger voor de 159 kan niet snel genoeg komen. Momenteel moet de premium autobouwer het stellen met de MiTo en Giulietta, modellen die zich in de lagere segmenten van de automarkt bevinden.

Ook het feit dat de Alfa Romeo Giulia samen wordt ontworpen met de Chrysler 200 en Dodge Avenger lijkt een struikelblok te worden. Aangezien Marchionne ook bedenkingen heeft bij het ontwerp van deze twee modellen, worden ze gezamenlijk gedoemd om langer op zich te laten wachten. De timing van de drie modellen is aan elkaar gelinkt, aangezien ze op technisch vlak veel zaken met elkaar zullen delen. Met de vertraagde komst van de Giulia, lijkt de eerstvolgende Alfa een compacte SUV te gaan worden. Fiat zou eind 2012 starten met de bouw van het model in de Mirafiori fabrieken in Turijn. Het model krijgt de codenaam C-SUV mee, en zal gebaseerd zijn op de Jeep Compass.

Tot die tijd moet Alfa Romeo het dus stellen met een karig modelgamma: de MiTo, Giulietta en 159. Niet meteen een basis om spectaculaire verkoopcijfers te behalen, maar ondanks alles gaat het Alfa Romeo momenteel nog voor de wind. In België schoot de verkoop zelfs met 34,4% omhoog. Dit jaar wil het merk wereldwijd 170.000 voertuigen verkopen, ten opzichte van 112.000 vorig jaar. Het gaat om 100.000 Giulietta’s, 60.000 MiTo’s en 10.000 159’s. (Via: AutoNews)

Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Giulietta
Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo MiTo
Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo 159

Alfa Romeo SUV

Deel dit bericht:

1 reactie op "Terugkeer Alfa Romeo naar VS uitgesteld"

Reageer

Reactie aan het plaatsen...