Keert Alfa Romeo terug naar de autosport?

Alfa Romeo GTA
Sergio Marchionne liet op de presentatie van de Ferrari F150 verstaan dat hij de terugkeer van Alfa Romeo naar de racerij een goed idee vindt.

In zijn 100 jarige geschiedenis heeft Alfa Romeo vele successen gekend in de autosport. Niet alleen in zijn beginjaren in de Grand Prix races, maar ook later in de Touring Car kampioenschappen. Op de presentatie van de nieuwe Formule 1 wagen van Ferrari, de Ferrari F150, liet Fiat-baas Marchionne zich ontvallen dat een terugkeer naar de racerij voor Alfa Romeo zeker geen slecht idee is. Deze uitspraak vult een eerdere uitspraak aan die vorig jaar op het autosalon van Detroit te rapen viel: “Naast Ferrari zijn Maserati en Alfa Romeo twee ideale merken om aan autosport te doen en we onderzoeken de mogelijkheden hiervoor. We zouden gek zijn als we dat niet zouden doen.”

Voor welke formule gekozen zal worden is nog niet bekend, al heeft Fiat de terugkeer naar de Formule 1 uitgesloten. Vermoedelijk zal Alfa Romeo ervoor kiezen om met de nieuwe Giulia, die in 2012 zijn intrede maakt, aan de start van de DTM Touring Car kampioenschappen te verschijnen. Daarnaast zou de Giulietta ingezet kunnen worden in de WTCC, en kan er eventueel een MiTo Cup opgestart worden zoals Renault dat ook doet met de Clio Cup. Mogelijkheden genoeg dus, we moeten echter nog even afwachten voor welke formule men zal kiezen. (Via: AutoEdizione)

Alfa Romeo 156 WTCC

Deel dit bericht:

2 reacties op "Keert Alfa Romeo terug naar de autosport?"

  1. Tim 01-02-2011 om 9:27

    Moest dat waar zijn, wordt dat enorm leuk. De DTM krijgt dan eindelijk terug wat meer deelnemende constructeurs. BMW komt sowieso terug, OPEL misschien en nu mogelijk ook Alfa Romeo. Waren gouden tijden met de 155 V6 2.5 Ti DTM wagen !
    http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcHxtA&feature=related

  2. Rickey 03-02-2011 om 19:19

    zeker nice

Reageer

Reactie aan het plaatsen...