Alfa Spider en Brera deze herfst uit productie?

Alfa Romeo Brera
Het gamma van Alfa Romeo wordt zo wel heel erg krap…

Het gaat snel bij Alfa Romeo, twee weken geleden kondigden we nog het einde van de Alfa Romeo GT aan, deze week moeten we jammer genoeg ook het einde van de Alfa Romeo Spider en Brera aankondigen. Alfa Romeo wil zich graag concentreren op zijn nieuw modellengamma en daarbij moeten de modellen uit de oude garde eraan geloven. De MiTo, Giulietta en de aanstaande opvolger van de 159 moeten het merk op een nieuw elan doen starten.

De Alfa Romeo Brera en Spider worden allebei genoemd als toekomstige klassiekers, Alfa heeft de modellen op motorisch vlak zelfs niet in de vergetelheid gelaten, sinds kort waren ze beschikbaar met de gloednieuwe 1750 TBi motor. Volgens velen waren beide modellen geen echte Alfa’s door hun hoge gewicht, maar op het vlak van design en rijeigenschappen konden ze zich moeiteloos meten met hun voorgangers. Het is in ieder geval jammer dat het nieuwe Alfa Romeo geen plaats meer heeft voor deze twee tijdloze modellen, de autoindustrie is dan ook bikkelhard.

De verkoop van beide modellen was namelijk al lange tijd wat in het slop geraakt, maar zonder deze wordt het wel erg leeg bij de Alfa-dealers. Naast de MiTo en de Giulietta heeft enkel de 159 nog zijn laatste dienstjaar te gaan. Hopelijk weten ze in Turijn wat ze doen, en komen ze op tijd met nieuwe modellen. (Via: AutoEdizione)

Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Brera TI 2.0 JTDm.

Alfa Romeo Brera

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...