Lancia Stratos: dan toch in productie?

Lancia Stratos Opvolger
Het begint meer en meer op een soap te lijken, maar volgens Italiaspeed gaat Lancia toch zelf de revival van de Stratos lanceren.

De berichtgeving was tot nu toe erg tegenstrijdig, eerst durfden we de revival van de Lancia Stratos aankondigen, later moesten we dan weer terugkrabbelen tot de productie van één model. Via Italiaspeed horen we nu terug het gerucht dat Lancia weldegelijk een revival van de Stratos zal ontwikkelen en produceren, eventueel zelfs als grote verrassing op het autosalon van Parijs? De komkommertijd in de autowereld helpt natuurlijk mee om deze geruchten extra klank bij te zetten.

We zijn in ieder geval zeker van het feit dat er minstens één nieuwe Lancia Stratos gebouwd zal worden, maar autoliefhebbers hopen natuurlijk dat Lancia met een fatsoenlijke oplage op de proppen komt. Volgens de recentste bron zou Lancia drie Italiaanse designhuizen de opdracht hebben gegeven om een nieuwe Stratos te ontwerpen. Twee van die designhuizen waren Pininfarina en Bertone, met top designer Jason Castriota als betrokkene bij het project, jammer genoeg verliet Castriota recent Bertone in ruil voor Saab. Ongetwijfeld een verlies voor dit project.

Lancia zou reeds 4 jaar fors geïnvesteerd hebben in de ontwikkeling van de nieuwe Stratos, het lijkt ons dus niet onlogisch dat Lancia die investeringen graag wil terugverdienen met een beperkte oplage van het model. Twee nieuwe gelekte foto’s lijken die geruchten nog extra klank bij te zetten. Wie weet krijgen we de revival al op het autosalon van Parijs te zien? Anders zou ook het autosalon van Genève tot de mogelijkheden behoren. Wordt vervolgd..

Lancia Stratos Schets

Lancia Stratos spyshot

Deel dit bericht:

1 reactie op "Lancia Stratos: dan toch in productie?"

  1. Hilbert 15-08-2010 om 19:15

    Het zou voor het merk beter zijn dat ze oplage maakt van 1000 stuks..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...