Officieel: Opel Corsa F (Electric) EV facelift (2023)Met deze facelift oogt de Opel Corsa niet enkel frisser en fruitiger, ook de uitrusting werd een pak moderner. En de zuiver elektrische Opel Corsa Electric (voordien Corsa-e) haalt nu 402 km rijbereik!

Al sinds 1982 vinden we de Corsa terug in de Opel gammafolder. Wereldwijd goed voor 20+ miljoen verkochte exemplaren! De zesde generatie Corsa (codenaam: F) werd in 2019 gelanceerd met een zuiver elektrische Corsa-e als knapste wapenfeit. Intussen is de tijd rijp voor een opfrisbeurt en dus schenkt Opel de populaire Corsa een deugddoende facelift.

Mooi in analogie met de Astra werden de looks strakgetrokken. Uiteraard met het Vizor familiegezicht, aangepaste bumpers en desgewenst een contrasterend zwart dak. De Grafik Grey lakkleur is nieuw net zoals de Corsa benaming voluit achterop.

Binnenin heeft de Duitse autoconstructeur tijd/geld/aandacht besteed aan de algemene kwaliteitsindruk en installeerde tevens een nieuw stuurwiel en schakelpook. Desgewenst in combinatie met een digitaal dashboard! Het infotainmentsysteem (10”) werd grondig opgewaardeerd met nieuwe graphics/hardware en dus (veel) meer rekenkracht. Gebruik maken van de handige Apple CarPlay / Android Auto gaat vanaf nu ook draadloos. En met het Hey Opel commando activeer je handige stemcommando’s.

In primeur krijgt deze Corsa mild hybride (48V) ondersteuning mee. Dit in het geval van de 1.2-liter Turbo benzinemotor met 100 pk of 136 pk. Of de bestaande dieselmotor behouden blijft is momenteel nog onduidelijk.

De zuiver elektrische Corsa-e heet vanaf nu Corsa Electric. Mooi in analogie met de Astra Electric en Mokka Electric! Tevens groeit de batterijcapaciteit tot 54 kWh (ipv 50) waardoor het rijbereik maximaal 402 km (WLTP) bedraagt. Naast een 136 pk variant kan je ook voor 156 pk opteren.

Pas eind 2023 maakt deze Corsa facelift zijn opwachting bij de lokale Opel verdeler. Op een exacte Belgische vanafprijs moeten we nog even wachten.