Officieel: Abarth 500e EV BEV 154 pk (2022)Na Fiat volgt logischerwijs nu ook Abarth met een zuiver elektrische 500e sportieveling die knappe acceleratiecijfers laat optekenen.

Met de zuiver elektrische – en geslaagde – Fiat 500e hebben de Italianen reeds een interessante EV in de aanbieding. Nog steeds voorzien van een iconisch vormgeving, ijzersterk imago en vooral de schattige looks. De Abarth 500e voegt daar nu een snuifje sportiviteit aan toe.

De Abarth 500e komt als eerste met het nieuwe Abarth logo rondom net zoals sportievere bumpers, blitse velgen, grijze spiegelkappen en een subtiele spoiler. Binnenin krijg je ook een opgewaardeerde afwerking met diverse sportieve details.

De zuiver elektrische aandrijflijn omvat een 154 pk / 235 Nm sterke elektromotor die 0-100 km/u sprintjes doet in 7 seconden. De topsnelheid werd niet gespecificeerd. De Abarth 500e gaat wel sneller rond het huiscircuit van Balocco dan een reguliere 595 of 695 met benzinemotor! Het elektrisch rijbereik werd evenmis gecommuniceerd, een reguliere Fiat 500e geraakt ongeveer 320 km (WLTP) ver met de 42 kWh accupack.

Om hét grote gemis van een brullende viercilinder te compenseren hebben de flamboyante Italianen een Sound Generator voorzien. Of die even intense klanken zal produceren is nog af te wachten. De sportieve 500e uitvoering doet het bovendien met drie specifieke rijmodi. In Turismo wordt het vermogen ietwat beperkt terwijl het volle vermogen bij Scorpion Street paraat staat. Net zoals een maximale remenergierecuperatie. De meest speelse rijmodus moet Scorpion Track zijn.

Blitse Abarth 500e Scorpionissima launch edition

De obligatoire lanceringsuitvoering gaat als Scorpionissima door het leven. Die is snel te herkennen aan de opzichtige Acid Green of Poison Blue tinten, 18” lichtmetalen velgen en een aangedikte basisuitrusting. Inzake koetswerkvorm is keuze tussen de driedeurs hatchback en cabriovariant. Of er later nog een Abarth 500e 3+1 zal bijkomen is momenteel niet duidelijk.

Abarth spreekt over een “papierloze en online” klantenervaring en dat de early adopters in december 2022 voorrang krijgen. We rekenen op een Belgische vanafprijs van 38.000 euro!