Officieel: Abarth Classiche 1300 OT (2024)Als deel van het Reloaded by Creators programma komt Abarth Classiche met de exclusieve 1300 OT hommage op basis van een oude bekende.

Na de 1000 SP hommage uit 2021 komt Abarth nu met een doorontwikkeling in de vorm van de 1300 OT. Wederom gelimiteerd tot slechts 5 exemplaren! Al bestaat er momenteel enkel een 1:3 schaalmodel waarmee ze enige commerciële interesse willen opwekken. Zoals de naamgeving doet vermoeden is deze compacte sportwagen met middenmotor een eerbetoon aan de Abarth 1300 OT uit 1965. Deze wist diverse races te winnen waaronder de 1.000 km van de Nürburgring en Monza. In ’68 volgde een 1300 OT Periscopio uitvoering … met extra luchthapper op het dak.

De Abarth 1300 OT heeft nog steeds de (minuscule) ronde koplampen van zijn 1000 SP voorganger. De lichtblokken achteraan zijn dan weer rechtstreeks geïnspireerd op de dertienhonderd uit de jaren ’60. Ook hier prijkt er bovenaan een periscoop-achtige luchthapper, hetzij behoorlijk minimaal. Een koetswerkstructuur uit koolstofvezel helpt het gewicht beperkt te houden. Verdere specificaties geeft de Abarth Classiche afdeling niet vrij, wel is het duidelijk dat de Alfa Romeo 4C opnieuw als donor gebruikt werd. Daarom gaan we er vanuit dat er achterin een 1.75-liter viercilinder benzinemotor ligt met pakweg 240 pk.

Met het Reloaded by Creators programma kijken ze bij Stellantis graag terug naar hun roemrijke verleden, zeker voor de Italiaanse FCA merken. Zoals ze eerder al duidelijk maakten met de Fiat 500 Tributo Trepiuno.

Mocht de lokale Stellantis verdeler je niet verder kunnen helpen kan je altijd contact opnemen met FCA Heritage.