Preview: zuiver elektrische Abarth 500e (2022)

Preview: zuiver elektrische Abarth 500e (2022)Moet Abarth ook met een sportieve 500e versie komen?

Afgezien van een kortstondig 124 Spider avontuur hield Abarth zich in de laatste 12 jaar (!) voornamelijk bezig met de Fiat 500. Zo lepelende ze een krachtige benzinemotor met 140 tot 180 pk in en voorzagen een dikkere uitstraling met aangedikte bodykit/velgen/spoiler, een sportieve soundtrack en een leuk stuurgevoel! Desgewenst nog eens overgoten met een exclusieve special edition saus in alle geuren en kleuren. Maar wat doet Abarth met de nieuwe Fiat 500e en diens elektrische aandrijflijn?

De klassieke Fiat 500 zal als 500 Hybrid nog een tijdje leverbaar zijn met zijn benzinemotor en ook voor de Abarth 595 en 695 modellen zien we de nabije toekomst behoorlijk rooskleurig. Maar moet Abarth ook met een zuiver elektrische 595e uitvoering komen?

Photoshopper X-Tomi laat hier alvast de visuele make-over zien, hoe ze méér vermogen/rijdynamiek uit de elektrische aandrijflijn moeten halen is een ander verhaal. Een grotere batterij zorgt logischerwijs voor extra gewicht en dat kan niet de bedoeling zijn… Benieuwd hoe ze dat in Turijn zullen aanpakken/oplossen!

Lees hier onze rijtest met de vernieuwde Abarth 595C Competizione 180 pk (2019)!

Preview: zuiver elektrische Abarth 500e (2022)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...