Designstudie: Alfa Romeo 6C 3200 Cento

Alfa 6C 3200 Cento
Om het honderdjarig bestaan van Alfa Romeo te vieren heeft designbureau 1754 Fuori dell’ ordinario een uniek conceptmodel getekend.

We zien een agressieve en tegelijk elegante Spider die wel wat weg heeft van het 2uettottanta concept van Pininfarina. Het design van deze 6C 3200 Cento werd geïnspireerd door de historische racers en prachtige spiders van het merk. De 6C 3200 Cento herbergt enkele typische Alfa designkenmerken waaronder de V-vormige grille, de diep verzonken koplampen en in profiel een stijgende lijn die eindigt bij een subtiele spoiler.

Ook de naam 6C 3200 Cento verwijst naar de geschiedenis van Alfa Romeo, 6C staat daarbij voor het aantal cilinders, 3200 voor de cilinderinhoud. Onder de motorkap van dit conceptmodel willen de designers kiezen voor de alom geprezen 3.2 liter V6 uit de 156 GTA. Deze motor zorgt niet alleen voor 250 pk, ook zijn uitlaatgeluid is legendarisch.

Alfa 6C 3200 Cento groot

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...