Officieel: Renault Megane Coupe


Renault begint het meer een meer te vinden met coupé’s, want na de Renault Laguna Coupé, komt het Franse merk nu ook met de Renault Mégane Coupé.

De Renault Mégane Coupé is logischerwijze gebaseerd op de Renault Mégane, maar dan bedoeld voor de iets sportievere mensen. De motorisaties van de Renault Mégane Coupé stemmen overeen met die van de Renault Mégane vijfdeurs. De driedeursversie volgt normaal in het voorjaar van volgend jaar.

De motoren die je in je Renault Mégane kan laten leggen verschillen niet veel van het vorige aanbod. Bij de lancering kan je kiezen voor een 100 of 110pk sterke 1.6l 16V, een 2.0l met 140pk of 180pk. Tegen midden 2009 komt daar nog een 1.4l TCe motor bij met 130pk. Wie wil dieselen komt terecht bij een dCi motor met ofwel 90 ofwel 100pk, terwijl dat vroeger 85 en 105pk was. Er zijn ook nog dieselmotoren met 130, 150 of 160pk. De motor met 130pk is een nieuwkomer in het gamma, die met 150pk gaat weliswaar enkel gepaard met automatische transmissie.

Renault laat weten dat deze coupé als basis zal dienen voor nieuwe RS-versies, verdere info ontbreekt. De Mégane Coupé leunt 12mm dichter tegen de baan aan dan de vijfdeurs, maar moet het met minder kofferruimte stellen.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Renault Mégane Coupé"

  1. Robin 13-10-2008 om 15:57

    Ziet er wel aardig uit, alleen ontwerpers waren te lui om zelf met iets te komen
    Het is nagenoeg een kopie van de Astra GTC

Reageer

Reactie aan het plaatsen...