Alfa Romeo 8C Competizione Spider

Alfa Romeo 8C Competizione Spider
Alfa Romeo neemt dan toch niet zijn baby Alfa mee naar Genève maar heeft in de plaats geopteerd voor de 8C Competizione Spider. Adembenemend.

De 8C Competizione is met zijn beperkte oplage van 500 stuks reeds uitverkocht. Wie dus nog wil genieten van het oogverblindend design zal de Cabrioversie moeten nemen. Klein detail: wie eerder al een Coupé versie op de kop kon tikken krijgt voorrang bij de verdeling van de 500 Spiders.

Onder de motorkap bevindt zich dezelfde 4.7 liter V8 motor met 450 pk. Het vermogen wordt net als bij de Coupé via een zesbak met automatische koppeling en schakelflippers op de achterwielen overgebracht. De 8C Spider is net als zijn broer zo ontworpen om extra neerwaartse druk te creëren bij hogere snelheden. Dankzij diverse composieten krijgt de open 8C een zeer stijve carrosserie. De wagen staat op 20 inch lichtmetalen velgen.

Wanneer Alfa Romeo de verkoop van de 8C Competizione Spider zal starten is momenteel nog niet bekend. We zullen de Spider alvast een eerste keer kunnen ontmoeten op het autosalon van Genève in maart.

Alfa Romeo 8C Competizione Spider

Alfa Romeo 8C Competizione Spider

Alfa Romeo 8C Competizione Spider

Deel dit bericht:

2 reacties op "Alfa Romeo 8C Competizione Spider"

  1. Fabian 20-02-2008 om 12:31

    Te mooi voor worden. De coupé-versie werd ik al gek van maar dit slaat alles.

  2. _________________ 27-12-2008 om 14:47

    Meestal worden autos er niet mooier op als ze het dak eraf halen, maar deze blijft gewoon mooi!!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...