Nieuwe BMW 6-Reeks Cabrio
BMW heeft alle details en foto’s vrijgegeven van de nieuwe BMW 6-Reeks Cabrio.

De cabriogeschiedenis van BMW krijgt een nieuw hoofdstuk met de nieuwe BMW 6-Reeks Cabrio. De nieuwe 6-Reeks Cabrio krijgt een lange gewelfde motorkap, een lange wielbasis en een klassieke stoffen kap met ‘vindesign’. De dynamische lijnen en krachtig gecontourde oppervlakken moeten de hoogstaande rijeigenschappen extra in de verf zetten. Het design van de neus laat geen twijfel bestaan over het dynamisch karakter van de nieuwe 6-Reeks Cabrio. Het brede radiatorrooster staat licht naar voor gekanteld waardoor het lijkt alsof de wagen naar voor sprint, de grote luchtinlaten en brede wielkasten zetten het sportieve karakter extra in de verf. In profiel is de 6-Reeks Cabrio erg atletisch gevormd met een toon van vloeiende elegantie, achteraan is de wagen dan weer extra breed waardoor de wagen indrukwekkend voor de dag komt.

De nieuwe BMW 6-Reeks Cabrio is ontworpen als een 2+2-zitter, het interieur biedt dus vooral ruimte voor de voorste passagiers. BMW kiest voor hoogwaardige materialen en nauwkeurig uitgezochte kleurencombinaties die een sfeer van luxe, dynamisme en stijl moeten uitstralen. Typisch voor BMW is het feit dat de cockpit naar de bestuurder is gericht, daarnaast vinden we ook hier het iDrive-systeem terug ter bediening van een groot deel van de wagenfuncties. Opvallend is het feit dat het leder van het dashboard langs de rechterzijde van de middenconsole zeer mooi doorloopt. Het oog voor detail valt dus duidelijk op. De 6-Reeks Cabrio maakt ook als eerste BMW gebruik van een vrijstaand scherm van 7 of 10,2″.

De BMW 6-Reeks Cabrio maakt opnieuw gebruik van een elektrisch bediende stoffen kap met vinarchitectuur. De kap is opgebouwd in meerdere lagen en werd verbeterd op gebied van akoestische eigenschappen en stijfheid. De vinnen die aan de flanken achteraan uitsteken benadrukken extra het silhouet van de 6-Reeks. Het dak opent zichzelf in 19 seconden, sluiten duurt dan weer 24 seconden. Beide handelingen kunnen tijdens het rijden worden geactiveerd tot een snelheid van 40 km/u. De kofferruimte wordt niet erg gehinderd door cabrio te rijden, met het dak open is er 300 liter bagageruimte, met het dak dicht 350 liter. De vinnenkap is verkrijgbaar in drie kleuren, terwijl voor de koetswerklak voor negen verschillende tinten gekozen kan worden. Ook binnenin is er keuze te over, met bij de lancering keuze tussen vier verschillende lederkleuren.

Onder de motorkap is er bij de start keuze tussen twee motoren: een acht- en zescilinder. De 650i beschikt over een 4.4-liter V8 met 407 pk en 600 Nm koppel en sprint daarmee van 0 naar 100 km/u in 5 seconden. Het verbruik blijft daarbij met 10,7 liter/100 km relatief beperkt. De BMW 640i maakt dan weer gebruik van een drieliter zes-in-lijn, met een vermogen van 320 pk en 450 Nm koppel. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt met de 640i 5,7 seconden en de topsnelheid is net als bij de 650i begrensd op 250 km/u. Het gemiddeld verbruik ligt met 7,9 liter/100 km wel een pak lager. Beide motoren worden standaard gekoppeld aan een automatische achttraps sportautomaat, waarbij de bestuurder ook manueel kan schakelen via schakelflippers achter het stuur.

De nieuwe 6-Reeks Cabrio krijgt meteen ook alle nieuwe features en rijhulpsystemen van het merk ter beschikking. Zo kan de 6-Reeks Cabrio uitgerust worden met achteruitrijcamera, Surround View, BMW Night Vision met voetgangerdetectie en BMW Park Assist. Verder krijgt de nieuwe 6-Reeks Cabrio als enige wagen in zijn segment een Head-Up Display ter beschikking. Maar er is meer: de nieuwe 6-Reeks Cabrio kan ook optioneel uitgerust worden met Integral Active Steering, Adaptive Drive en Driving Dynamics Control. Als laatste zijn ook een resem veiligheidssystemen beschikbaar, naast de alom bekende systemen kan je optioneel nog kiezen voor Lane Change Warning, Lane Departure Warning, Speed Limit Info en BMW ConnectedDrive.