Officieel: Ferrari KC23 one-off V8 488 GT3 EVO (2023)De nieuwste one-off van Ferrari is deze grijze KC23 geworden met de 488 GT3 Evo als basis dus niet straatlegaal.

Voor haar aller-aller-aller-allerbeste klanten (die ook zéér zéér zéér rijk zijn) doet Ferrari al eens wat meer moeite. Zoals het bouwen van een one-off model dat volledig in samenspraak werd gebouwd/samengesteld. Toch min of meer maar in vergelijking met het “reguliere gamma” zijn de verschillen van de Ferarri one-off’s toch goed zichtbaar. En een zeer waardevaste en waardevolle investering natuurlijk.

In tegenstelling tot voorgaande one-off soortgenoten is de Ferrari KC23 niet gehomologeerd voor straatgebruik. Je kan er dus enkel maar op privé terrein mee rijden .. of het circuit natuurlijk! Vooral dat laatste lijkt enigszins logisch aangezien de KC23 basis afstamt van de 488 GT3 EVO raceversie uit 2020. Toch benadrukt Ferrari dat zowat alles werd aangepast.

Naast de aangepaste bumpers, digitale zijspiegels, knappe velgen en gigantische (doch afneembare) spoiler zijn het toch de vlinderdeuren die hier snel de aandacht opeisen. En eens op “bedrijfstemperatuur” klappen er achteraan trouwens nog extra luchthappers uit, kwestie van de achtcilinder voldoende zuurstof te bieden. En dankzij een hoop actieve aerodynamica moet je ook relatief snel door de bocht kunnen. De Gold Mercury lakkleur bestaat uit vier lagen en durft – afhankelijk van de lichtinval – te schitteren tussen grijs en goud.

Of de Ferrari KC23 aan een hoop trackdays zal deelnemen is twijfelachtig. Misschien heeft de gelukkige eigenaar ook wel een SF90 Stradale XX bestelling geplaatst?