Officieel: Ferrari Omologata one-off (2020)

Officieel: Ferrari Omologata (2020)Voor haar beste klanten doet Ferrari al eens wat extra moeite. Zoals een unieke V12 GT!

Wanneer een 812 Superfast of 812 GTS niet volstaat kan je nog even wachten op de straffere GTO versie die op de planning staat … of je probeert Ferrari te overtuigen om een SP (special project) toe te wijzen. Daarvoor moet je bovenaan de A-lijst staan in Maranello én voldoende budget ter beschikking hebben.

In ruil krijg je wel iets bijzonders, namelijk een uniek (one-off genoemd) Ferrari model zoals de Ferrari Omologata op basis van de eerdergenoemde 812 Superfast. Maar liefst twee jaar had de Italiaanse sportwagenbouwer nodig om deze bijzonder creatie tot leven te wekken, voorzien van de beeldschone Rosso Magma koetswerkkleur.

Normaliter maakt Ferrari gretig gebruik van koolstofvezel voor de panelen, bij de Omologata kozen ze voor aluminium als eerbetoon aan de klassieke GT modellen (zoals de beroemde 250 GTO) van weleer. Al zien we toch de nodige koolstofvezel elementen terug in het interieur en voor de bumpers/diffusor. Motorisch blijft de atmosferische 6.5-liter V12 onaangeroerd, de achterwielen moeten dus 800 pk / 720 Nm slikken.

Het is niet geweten wie de gelukkige eigenaar (m/v/x) is of waar de Omologata naar toe gaan, hopelijk ziet hij toch nog eens het daglicht.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...