Autosalon Brussel 2023: Alpine line-up A110 RWelke interessante nieuwigheden presenteert Alpine allemaal op het Autosalon van Brussel 2023?!

Binnenkort openen de deuren van een extra feestelijke editie van ’t Autosalon. Nummer 100 zowaar! Met maar één model in de aanbieding is het uiteraard geen verrassing wat Alpine zal tonen tijdens het Autosalon van Brussel 2023. Volgens het Franse sportwagenmerk (onderdeel van Renault) past de nieuwe A110 R topmodel perfect in Paleis 5. En om misverstanden te voorkomen: Alpine (Frans) heeft niets te maken met het bijna gelijknamige Alpina (Duits, BMW tuner).

Met de R van radicaal moet de insteek van de Alpine A110 R snel duidelijk worden. De topversie is nog steeds 300 pk / 340 Nm sterk maar weegt net wat minder (-34 kg). Dankzij dat (koolstofvezel)dieet volstaan 3,9 seconden voor de 0-100 km/u sprint. En ligt de topsnelheid op 285 km/u! Toch als je eerst 105.000 euro (Belgische vanafprijs) neerlegt… Dat is bijna dubbel zoveel als ze vragen voor een reguliere A110 met 252 pk én een achterruit. Al krijg je dan wel geen Sabelt Track sportzetels, sportonderstel en spoiler zoals bij de R. De Racing Mat Blue kleurstelling is een directe verwijzing naar het Franse F1 team.

Intussen werkt Alpine naarstig door aan een zuiver elektrische A110 opvolger én een crossover. Ook hebben ze wel zin in een Le Mans (WEC) avontuur. Zo getuige toch de blitse Alpenglow Concept! Maar of de waterstof aandrijflijn ook behouden blijft bij een toekomstig productiemodel is een andere vraag…

Alle praktische informatie omtrent het Autosalon van Brussel 2023 zoals openingsuren, bereikbaarheid en ticketprijzen staat hier. De (bijna) volledige lijst aan (internationale) nieuwigheden hebben we voor jou hier opgelijst. Voor actuele Alpine prijzen en interessante promoties/voordelen verwijzen we graag naar hun website.