Officieel: Alpine A110 SportsX (2020)

Officieel: Alpine A110 SportsX (2020)Winterpret gegarandeerd met de unieke Alpine A110 SportsX.

Naar aanleiding van de Automobile Festival (FAI) in Parijs heeft Alpine de A110 SportsX gecreëerd. Een bredere (+80 mm) en opgehoogde (+60 mm) A110 Pure met een geïntegreerde skihouder achterop. Technisch blijft het een achterwielaangedreven compacte sportwagen met de 252 pk sterke 1.8-liter viercilinder benzinemotor en zeventraps automaat.

Alpine spreekt in haar communicatie over het perfecte eerbetoon aan de succesvolle A110 Rally uitvoering die in 1973 de rally van Monte Carlo op zijn naam schreef. Al zijn er al jaren geruchten over een extra koetswerkvariant en dan zou zo’n sportieve crossover niet geheel onlogisch zijn…

Lees hier onze rijtest met de Alpine A110 Première Edition!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...