Teaser: Toyota Supra GR met handbak (2022)Na véélvoudige verzoeken van de dynamische meerwaardezoeker komt Toyota met een handgeschakelde Supra GR!

Goed nieuws voor de liefhebbers van compacte sportwagens én een bovengemiddelde betrokkenheid dankzij de aanwezigheid van een handgeschakelde versnellingsbak. Toyota zal binnenkort namelijk een Supra GR mét handbak lanceren! Dit op verzoek van véél klanten en liefhebbers…

“De verwachte Toyota GR Supra met manuele transmissie is ontwikkeld om te beantwoorden aan de vraag van rijpuristen en om enthousiaste fans een wagen aan te bieden die het DNA van GAZOO Racing sterker benadert, wat uiteraard de rijervaring naar een hoger niveau tilt.”

Meer details of prestatiecijfers werden nog niet vrijgegeven. Zoals steeds zal de nul-naar-honderd tijden wel wat lager/trager uitvallen dan met een automaat. Maar dat weegt natuurlijk niet op tegen de betrokkenheid van je linkervoet en rechterhand! Op visueel vlak zou het (enige?) verschil hem zitten in een rode badge achterop.

Gezien de (bijzonder) innige band tussen de Toyota Supra en BMW Z4 Roadster gaat het vermoedelijk om een 6-traps versnellingsbak. Enkel de Z4 sDrive20i viercilinder kan je met een handbak verkrijgen, benieuwd of Toyota de transmissie ook kan matchen met de 3.0-liter zescilinder! Die is 340 pk sterk in de plaats van 258 pk.

Een écht hete Supra GRMN staat normaliter ook nog steeds op de planning. Meer nieuws in de komende weken/maanden, je interesse nu al kenbaar maken kan zeker geen kwaad.

Teaser: Toyota Supra GR met handbak (2022)