Preview: dakloze Maserati MC20 cabrio (2022)Omtrent de naamgeving (Spyder, Convertible, Cabrio, …) is er nog wat onduidelijkheid maar de dakloze Maserati MC20 is op komst!

Bij de onthulling van de veelbelovende MC20 liet Maserati reeds verstaan dat er naast een coupé ook een dakloze uitvoering ging volgen. Zelfs een zuiver elektrische variant staat op de planning. Maar die laatste moeten we niet voor 2023 verwachten, in 2022 zullen ze eerst de cabriovariant onthullen. Hoe die zal heten is nog niet duidelijk, in het verleden spraken ze over Spyder, Cabrio of Convertible. Wel gaf de Italiaanse autobouwer reeds officiële (maar tevens nietszeggende) beelden vrij van een prototype met toepasselijke bestickering.

Motorisch zal ook de Maserati MC20 Cabrio op de nieuwe 3.0-liter V6 benzinemotor met 630 pk / 730 Nm rekenen. Met wapperende haren moet de experience nog intenser zijn terwijl je slechts minimaal inboet qua prestaties. Maar een 0-100 chrono van pakweg 3 seconden is nog steeds bovengemiddeld indrukwekkend.

Welke dakconstructie Maserati zal hanteren is eveneens onduidelijk. De intussen gepensioneerde GranCabrio had een stoffen klapdak … maar ook een V8 motorblok voorin. Binnenkort verwachten we meer informatie, hopelijk zijn de eerste exemplaren reeds afgeleverd voor de zomer! Een reguliere MC20 coupé heb je voor 220.000 euro, in het geval van de dakloze MC20 mag je daar enkele duizenden euro’s bijrekenen.

Lees hier onze rijtest met de Maserati GranCabrio Sport!