Belgische prijs Kia Sportage (2021): vanaf 30.990 euroKia plakt een prijs op de vijfde generatie Sportage die zowel qua looks, interieur, motoren als afwerking er sterk op vooruit gaat.

Naast het nieuwe logo en een prominente smoel is de nieuwe Kia Sportage SUV gezegend met een ruim(er) interieur en hedendaagse rijhulp/veiligheid. Allemaal speciaal ontwikkelde voor Europa met een comfortabel weggedrag en goed stuurgevoel dus.

De prijslijst omvat een Pure, Pulse, Pace en GT Line uitvoering waarbij het van 30.990 euro (Pure 1.6 T-GDi) tot 49.490 euro (GT Line Plug-in Hybrid) loopt. Afhankelijk van je motorisatie kan de prijs van de nieuwe Kia Sportage wel oplopen gezien de ruime keuze. Zo is er een benzine, diesel, mild hybride, hybride én plug-in hybride voorhanden! Nog meer keuze is er inzake aandrijving (voorwiel of vierwiel) en transmissie (manuele 6-bak, 6-traps automaat of 7-traps DCT automaat). Inzake vermogens schommelt het tussen 115 pk en 265 pk.

Naast enkele packs (Techo, Panorama, DriveWise Park en Premium) blijven de opties beperkt tot een metaalkleur. Desgewenst in combinatie met een contrasterend zwart dak.

Vanaf midden december kan je bij de lokale Kia verdeler een bestelbon onderteken voor deze veelbelovende 5e generatie Sportage. De eerste leveringen zijn voorzien voor januari 2022.