Video: Lovecars test de Lamborghini Aventador SVJ (2021)Hoe kan de volgende generatie Lamborghini V12 het nog beter doen dan deze 770 pk sterke en vooral gifgroene Aventador SVJ?!

Een decennium geleden verdween de Murciélago uit de Lamborghini catalogus, in ruil maakte de agressief gelijnde Aventador zijn opwachting. Voorzien van een atmosferische 6.5-liter V12, messcherp lijnspel en waanzinnige prestaties. Vervolgens kwam de dakloze Aventador Roadster, een straffere Aventador S (740 pk) en de nog straffere Aventador Superveloce (750 pk). Afgezien van de nodige special edition’s kunnen we de Aventador SVJ zien als zwanenzang van deze Lambo V12 generatie. Diens opvolger is bijna klaar en zal vermoedelijk rekenen op de nodige elektro-ondersteuning.

Lamborghini bouwde 900 exemplaren van de Aventador SVJ en 800 van de Aventador SVJ Roadster. Beiden nog steeds voorzien van de legendarische twaalfcilinder maar het vermogen werd opgekrikt tot 770 pk / 720 Nm die via een oldschool 7-traps automaat richting de achterwielen vloeien. In goede handen volstaan 2,8 seconden (!) om met launch control tot 100 km/u te geraken, de ongelimiteerde topsnelheid ligt op 352 km/u.

Nu nog een nieuw exemplaar op de kop tikken is onmogelijk, indertijd moest je een half miljoen euro op tafel leggen. Je interesse kenbaar maken bij Lamborghini Brussels (of Antwerp) lijkt een goede stap om toch nog een Aventador SVJ te verkrijgen. Als we onze Britse collega’s van Lovecars mogen geloven is dat niet persé een slecht idee… En neen, je hoeft niet persé voor zo’n kermit-de-kikker achtige groentint (Verde Ermes Green in de catalogus) te gaan!