Officieel: Lamborghini Aventador SVJ (2018)

Officieel: Lamborghini Aventador SVJ (2018)Met de Aventador SVJ legt Lamborghini de lat bijzonder hoog.

Met deze SVJ topversie (met J van Jota) naderen we het einde van deze generatie Aventador met normaliter nog enkel een SVJ Roadster en enkele special (final) editions in het vooruitzicht. En om dat afscheid in stijl te kunnen vieren haalden de Italianen uit Sant’Agata Bolognese alles (maar dan ook alles!) uit de kast om te excelleren op diverse vlakken.

Zo levert de atmosferische (!) 6.5-liter V12 maar liefst 770 pk / 720 Nm in combinatie met de 7-traps ISR transmissie, vierwielaandrijving én vierwielsturing. Goed voor een nul-naar-honderd chrono van 2,8 seconden (!!) en een topsnelheid van meer dan 350 km/u. Dankzij aerodynamische ingrepen, speciaal ontwikkelde Pirelli P Zero Corsa’s, veelvoudig gebruik van koolstofvezel / composietmateriaal en het slimme ALA systeem geniet de Aventador SVJ van extreme wendbaarheid en bijhorende precisie, direct goed voor het Nürburgring ronderecord voor productiewagens (met 6:44.97, sorry GT2 RS!).

Lamborghini is van plan om 700 exemplaren van de Aventador SVJ te bouwen aan een vanafprijs van 350.000 euro die allemaal ongeveer 1.525 kg wegen. Daarnaast is er ook nog eens een SVJ 63 Edition die verwijst naar het startjaar van de Italiaanse sportwagenbouwer waarvan er 63 stuks zullen gemaakt worden, allen voorzien van een unieke configuratie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...