Preview Hyundai IONIQ 5 N 2021Zou Hyundai brood zien in een sportieve IONIQ 5 N aanvulling voor het klassieke i30 N, i20 N en Kona N gamma?

Net zoals menig autoconstructeur heeft Hyundai een uitgesproken sportief gamma dat je herkent aan de N in de benaming. Die verwijst zowel naar Nürburgring (waar Albert Biermann een amusante afstelling regelt) en Namyang (het R&D centrum van Hyundai). Momenteel kan je bij de Hyundai verdeler een vernieuwde i30 N, i20 N en Kona N bestelbon tekenen. En op termijn misschien ook voor een sportieve IONIQ 5 N met elektrokracht?!

De krachtigste IONIQ 5 is momenteel de vierwielaangedreven (twee elektromotoren) met 305 pk / 605 Nm die 0-100 sprintjes doet in 5 seconden. Maar met wat toversoftware moet er sowieso nog meer vermogen opgewekt kunnen worden, zeker als je weet dat de technisch gerelateerde Kia EV6 GT 586 pk / 740 Nm genereert. En slechts 3,5 seconden nodig heeft om richting 100 km/u te knallen.

Naast een hoop extra peekaa’s zal een sportieve Hyundai IONIQ 5 N hot hatch ook de nodige visuele tweaks meekrijgen, mooi in lijn met de andere N’s. Denk aan grote velgen, agressiever lijnenspel/grille, subtiele spoiler en veel chroom/alcantara binnenin net zoals sportzetels en een sportstuur. En uiteraard een scherpere afstelling van onderstel, stuurgevoel en demping. En een oplossing voor de betrokken soundtrack te compenseren!

Op een officiële bevestiging is het nog even wachten. Maar reken er niet op dat je het eerste zuiver elektrische Hyundai N model voor 2023 in de showrooms ziet. Gelukkig is er Kleber Silva nog met zijn Photoshoptalent!

Preview Hyundai IONIQ 5 N 2021