Officieel: Hyundai i30 update facelift MY24 (2024)Dankzij een doelgerichte update profiteert het Hyundai i30 gamma van frisse looks en opgewaardeerde connectiviteits- en veiligheidskenmerken.

Hyundai heeft het opfriste i30 gamma onthuld met updates op vlak van design, technologie en uitrusting. Ingrijpende nieuwigheden moet je niet verwachten, wel komt de populaire Koreaan zo net wat zelfverzekerder voor de dag. De hete i30 N modellen zijn jammer genoeg schrapt, toch is er nog steeds een ruime i30 keuze. Dit met diverse koetswerkvormen (i30 hatchback, i30 Wagon en i30 Fastback), al dan niet in een sportief ogend i30 N-Line jasje.

De Hyundai i30 draait al mee sinds 2007 en is intussen toe aan zijn 3e generatie. Vanaf heden met een hertekende voorzijde (radiatorrooster, bumpers en mistlampenbehuizing) en nieuwe 16” velgen. En van de 10 beschikbare lakkleuren zijn er 6 nieuwe (Abyss Black, Ecotronic Grey, Ultimate Red, Meta Blue, Cypress Green en Sailing Blue). Binnenin noteren we onder meer een glanzend zwarte middentunnel en nieuwe zetelpatronen.

De LED lichtblokken, parkeersensoren en de Smart Sense veiligheidsvoorzieningen zijn vanaf heden standaard. Net zoals drie USB-C poorten, over-the-air kaartupdates en het LCD kleurendisplay (4,2”). Al kan je die laatste ook upgraden naar een 10,25” digitaal instrumentarium. Optioneel profiteer je eveneens van Highway Driving Assist en Junction Turning rijhulp ondersteuning.

Details omtrent het motorengamma (al dan niet met 48V mild hybride technologie) werden niet vrijgegeven. Vermoedelijk blijft het bij het bestaande aanbod. De Hyundai i30 update wordt vanaf april geproduceerd in Tsjechië. Kort nadien zullen ze opduiken bij de Belgische Hyundai verdeelpunten, voor prijzen en specificaties verwijzen we naar daar.