Officieel: Hyundai Tucson Plug-in Hybrid (2021)Hyundai geeft meer details vrij van de Tucson Plug-in Hybrid met 265 pk.

De nieuwe Hyundai Tucson wil graag indruk maken en dan zien we direct aan zijn gewaagde/karaktervolle vormgeving. Naast moderne rijhulp, veiligheid en connectiviteit wil de Koreaanse autobouwer ook op vlak van motorisaties innoveren, zo krijgt de Tucson SUV voor het eerst een zuinige, milieuvriendelijke en fiscaal aantrekkelijke plug-in hybride variant!

De aandrijflijn van de Tucson Plug-in Hybrid bestaat uit de gekende 1.6-liter T-GDi SmartStream turbobenzine, elektromotor (94 pk), 13,8 kWh lithium batterijpack, zestraps automaat en vierwielaandrijving.

Prestatiecijfers gaf Hyundai nog niet vrij, wel moet een zuiver elektrisch autonomie van 50 km haalbaar zijn. De koffer biedt plaats aan 558 liter bagage, met de achterbank plat loopt dat op tot 1.737 liter.

Dankzij een interne 7,2 kW boordlader lukt een volledige laadbeurt met een Wallbox / publieke laadpaal in minder dan twee uur, aan een klassiek 230V stopcontact (2,3 kW) zal dat iets meer dan 6 uur worden.

De Tucson Plug-in Hybrid staat tegen de lente van 2021 te blinken (met zijn extra laadklep rechtsachter) in de lokale Hyundai showrooms. Belgische vanafprijzen zijn er nog niet, voor een reguliere Tucson betaal je minimaal 29.349 euro.

Officieel: Hyundai Tucson Plug-in Hybrid (2021)