Officieel: Hyundai Tucson N-Line (2021)De stoere Hyundai Tucson SUV krijgt een sportieve N-Line make-over met een donkere accenten, stoere velgen en een sportief interieur.

Nadat Hyundai eerder de i10, i20 en i30 trakteerde op een visueel aangesterkte N-Line uitvoering is het nu (opnieuw) de beurt aan de Tucson SUV. De (prominente) grille en bumpers krijgen hier donkere/zwarte accenten mee terwijl er achteraan (diffusor, uitlaatmonden..) gekozen werd voor chroom.

Rondom noteren we (knappe!) 19” velgen, in de personalisatiegids kan je kiezen uit 7 lakkleuren. Desgewenst in een duotone koetswerkkleur verkrijgbaar in combinatie met zwart dak. Binnenin de Hyundai Tucson N-Line is er een sportstuurwiel en sportzetels terug te vinden met alcantara, leder en rode stiknaden. Ook de pedalen werden in het aluminium uitgevoerd.

De Tucson N-Line is beschikbaar met de 1.6-liter CRDi diesel (136 pk), 1.5-liter T-GDi (150 pk of 180 pk), Hybrid (230 pk) en Plug-in Hybrid (265 pk). Diepgaande rijdynamiek (zoals bij de i20 N en i30 N) moet je hier niet verwachten, wel heeft Hyundai de ECS-afstelling “geoptimaliseerd” voor een sportiever karakter.

De eerste Tucson N-Line’s worden tegen de lente 2021 verwacht bij de lokale Hyundai verdeler. Tegen dan moet er duidelijkheid zijn omtrent het prijskaartje.

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Hyundai Tucson SUV!