Officieel: Hyundai i20 N (2020)

Officieel: Hyundai i20 N (2020)Hyundai introduceert een begeerlijke i20 N!

Na het snelle succes dat Hyundai kon oogsten met de i30 N en i30 Fastback N lanceren ze nu een compactere telg die rijplezier nog beter bereikbaar moet maken. De i20 N maakt begin 2021 zijn opwachting in het segment van de compacte hot hatch waar hij het moet opnemen tegen de MINI Cooper S, Volkswagen Polo GTI en vooral de Ford Fiesta ST!

Aan de buitenkant van deze hete i20 bemerken we aangedikte bumpers, contrasterend zwart dak, krachtigere remmen met rode rembeugels, opzichtige (maar functionele) spoiler, dikke uitlaatmond en (blitse!) 18” lichtmetalen velgen, rode contrasterende details maken het geheel af. De Performance Blue lakkleur is exclusief voorbehouden voor de N producten in de Hyundai catalogus al is meer keuze voorhanden.

Binnenin de Hyundai i20 N valt direct het aangepaste stuurwiel op met een rode startknop en twee handige/personaliseerbare N keuzeknoppen. Extra sportieve details zijn de contrasterende blauwe stiknaden, alcantara sportzetels en een aangepaste telemetrie in het infotainmentsysteem.

Onder de motorkap ligt er een 1.6-liter T-GDi viercilinder turbobenzine met 204 pk / 275 Nm. Gekoppeld aan een manuele zesbak die zijn kracht richting de voorwielen stuurt. Een sprintje naar 100 km/u lukt in 6,7 seconden en bij 230 km/u bereik je de topsnelheid.

Het getalenteerde team van Albert Biermann zorgde voor een meer dynamische afstelling dankzij de aangescherpte/directere stuurinrichting, versterkte voorwielophanging, aangepast onderstel en nieuwe stabilisatorstangen/dempers. Optioneel komt daar nog een mechanisch sperdifferentieel (N Corner Carving Differential) bij om nog vlotter door de bocht te kunnen!

Een Belgische prijs zal Hyundai op een later moment vrijgegeven, reken toch op ongeveer 24.000 euro. Wanneer je enkel op zoek bent naar de sportieve(re) looks kan je uiteraard ook bij de i20 N-Line terecht.

Interessant weetje, Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul krijgen binnenkort een nieuwe i20 WRC Coupé dienstwagen. Die zal natuurlijk de nodige (marketingtechnische) overeenkomsten hebben met deze hete i20 N!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...