Video: Top Gear test de Hyundai i20 N (2021)De hamvraag van 2021: is de Hyundai i20 N beter dan de Ford Fiesta ST?

De sportieve Hyundai N modellen gaan maar een handvol jaren mee, de i30 N trendsetter kreeg intussen zelfs al een facelift aangemeten. Met de i20 N trekken de ambitieuze Koreanen/Europeanen richting het B-segment wat de speelvogel een pak aantrekkelijker/toegankelijker moet maken. Maar is hij ook beter dan de Fiesta ST, dé onbetwiste koning van het hete B-segment. Al was dat clubje wel al sterk uitgedund nu Renault het vertikt om (nog) een Clio RS te maken…

De gloednieuwe i20 N is er altijd als vijfdeurs en krijg de nodige sportieve details mee, denk aan een exclusieve lakkleur, rode accenten, scherpe(re) karakterlijnen, 18” velgen, rode remklauwen en een spoiler achterop. Binnenin vinden we sportzetels, een sportstuur, contrasterende stiknaden en een sportief submenu voor het infotainment terug.

Interessanter is natuurlijk de 1.6-liter T-GDi viercilinder turbobenzine die 204 pk / 275 Nm produceert en die richting de vooras stuurt. Schakelen gaat via een manuele zesbak en met wat talent moet je nul-naar-honderd kunnen doen in 6,7 seconden. Bij 230 km/u bereik je de topsnelheid. Onze vrienden van Top Gear konden alreeds proeven van een i20 N in een idyllische omgeving, we kijken even mee!

Een vanafprijs van de i20 N gaf Hyundai België nog niet vrij maar reken toch op 30.000 euro. Je interesse nu al kenbaar maken bij de Hyundai concessiehouder kan zeker geen kwaad.