Android infotainment voor Volvo XC60, S90 en V90 (2021)Na de XC40 Recharge en C40 Recharge krijgen nu ook de Volvo XC60, S90 en V90 het hoogtechnologische Android infotainmentsysteem.

Zustermerk Polestar had met de Polestar 2Android Auto primeur in autoland qua infotainment, kort erop maakte het besturingssysteem eveneens zijn opwachting in de – technisch gerelateerde – Volvo XC40 Recharge. Ook de nieuwe C40 Recharge kreeg uiteraard dat Android infotainmentsysteem mee en vanaf mei zal het ook beschikbaar zijn (modeljaar ’22) op de Volvo XC60, S90 Berline en V90 Break modellen. Dat de XC90 SUV hier ontbreekt is geen toeval, daarvan is er bijna een gloednieuwe generatie klaar!

Het nieuwe Android Auto infotainmentsysteem biedt een logische menu-opbouw, strakke layout/visuals en een snelle werking. Daarbovenop krijg je ook toegang tot allerhande handige Google hulpmiddelen. Denk aan de Google Assistant spraakassistent, Google Maps navigatie en het Google Play ecosysteem voor allerhande applicaties.

Tegelijk werden de modellen ook getrakteerd op een kleine (lees: minuscule) update. Zo is het design wat aangescherpt in de vorm van een nieuwe grille en nieuwe voorbumper, ook stijgen de personalisatiemogelijkheden (lakkeuren en velgen). Daarbij hoort ook een ledervrije interieurbekleding! Tegelijk werden de XC60, S90 en V90 voorzien van de “nieuwste geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen” waarmee het klaar is voor de toekomst aldus Volvo.

Voor een gedetailleerde prijs verwijzen we jullie graag door naar de lokale Volvo verdeler.

Android infotainment voor Volvo XC60, S90 en V90 (2021)